Jedan od najznačajnijih međunarodnih sajmova namještaja u svijetu održan je u njemačkom gradu Kelnu u periodu od 13. do 19. januara ove godine.

Predstavnici firme Ećo Company posjetili su ovaj sajam koji praktično određuje trendove u uređenju enterijera za predstojeću godinu. Na ovaj način, prateći trendove u industriji, firma Ećo Company i brend Inside u mogućnosti su svojim klijentima ponuditi najsavremenija rješenja i dodatnu vrijednost pri narudžbi modernog namještaja po mjeri.

Donosimo vam dio atmosfere sa prestižnog sajma u Kelnu na kojem je učestvovalo 1.200 kompanija industrije namještaja iz 50 zemalja svijeta.

U nastavku možete pogledati novitete iz oblasti dizajna namještaja i uređenja enterijera, stilove, boje i raznolike detalje koji su bili dominantni na sajmu.

Kada je riječ o trendovima, prioritet je na ovogodišnjem sajmu dat ekološki čistim materijalima i potpunoj prirodnosti, odnosno prirodnim elementima i materijalima kao što je puno drvo.

Velika pažnja ove godine posvećena je i „pametnijem“ i efikasnijem načinu života, što se ogleda u primjeni aplikacija, kompjuterskih sistema i Bluetootha unutar enterijera. Na osnovu ovih inovacija moguće je kontrolirati kvalitetu zraka unutar enterijera, temperaturu, svjetlost, kao i druge bitne detalje u životu vlasnika enterijera. Tehnologija tako postaje sastavni dio opremanja svakog prostora.

Komfor i udobnost u fokusu su i ove godine, posebno u spavaćim sobama, a velika pažnja posvećena je i dekorativnim elementima unutar kompletnog enterijera.

Kada je riječ o prostoru, dominantan trend je „život bez granica“. To praktično znači da klijenti najčešće žele otvoreni prostor unutar svojih modernih stanova. Uklanjanje zidova i pregrada bilo koje vrste sve više uzima maha.

Bogatstvo boja unutar enterijera danas igra odlučujuću ulogu što je pokazao i sajam u Kelnu. Estetska harmonija unutar prostora je ono po čemu najčešće sudimo kada je riječ o kvaliteti enterijera.

Kontaktirajte Inside dizajn studio i posavjetujte se sa našim arhitektima i dizajnerima kako bi vaš privatni enterijer ili poslovni prostor dobio na kvaliteti, originalnosti i funkcionalnosti. Ukoliko želite pogledati namještaj iz asortimana firme Ećo Company i brenda Inside, možete posjetiti naš salon namještaj u sarajevskom naselju Stup (na adresi Pijačna 6). Posebno ističemo Novu kolekciju 2020 – originalne sofe, fotelje, krevete, komode, stolove i stolice.